Koshary

Koshary on egyptiläinen kansallisruoka. Helppo ja herkullinen. 😛 Egyptissä ruokaan käytetään vain valkoista makaronia ja riisiä, mutta myös täysjyvätuotteet soveltuvat hyvin.

Oliiviöljyä paistamiseen
1,5 dl ruskeita linssejä
1,5 dl makaronia
1,5 dl lyhyttä riisiä
Purkki tomaattimurskaa tai saman verran tuoreita tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
Suolaa
Jeeraa
Kanelia
Chiliä
Kikherneitä (ei välttämätön)

Lisukkeeksi ta’aliya:

2 sipulia
Oliiviöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä

1. Puhdista linssit siivilässä ja huuhtele.

2. Keitä ½ litraa vettä ja 1 tl suolaa. Keitä linssejä tunnin verran niin, että ne ovat irtonaisia mutta kypsiä. Siivilöi ja siirrä sivuun.

3. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja siirrä sivuun.

4. Pese riisi siivilässä ja anna valua. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja paista riisiä muutama minuutti. Lisää 3 dl vettä ja 1 tl suolaa ja kiehauta hämmentäen välillä. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15 min. Anna riisin vetäytyä 5 min ilman kantta.

5. Valmista sillä aikaa ta’aliya-lisuke. Leikkaa sipulit suikaleiksi ja paloittele valkosipulit.

6. Kuumenna öljy kuumaksi ja paista sipuleja kunnes ne ovat rapeita ja ruskeita. Lisää valkosipulit ja paista muutama minuutti.

Tomaattikastiketta varten murskaa valkosipulinkynnet ja paista pannulla oliiviöljyssä kunnes ne ruskettuvat hieman. Lisää tomaatit, suola, jeera,kaneli ja chili ja paista kunnes sose saostuu hieman.

Sekoita keitetyt linssit, makaroni ja riisi keskenään ja annostele lautasille. Kaada päälle tomaattikastiketta ja ripottele päälle ta’aliya ja kikherneet.

Mainokset

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Paula
    Hei 19, 2010 @ 14:42:44

    Kuulostaa oikein herkulliselta. =)

    Vastaus

    • pinja85
      Hei 19, 2010 @ 20:43:56

      Joo tosi maukasta. 🙂 En laittanut mausteisiin määriä, sillä tätä voi tuunata vähän oman maun mukaan. Kosharysta on myös monta eri versiota… joissain on esimerkiksi käytetty keltaista kesäkurpitsaa.. Tämä on loistava ruoka päivinä, jolloin kaapissa ei ole muuta kuin kuivamuonaa.. 😉

      Vastaus

  2. Nuura
    Tam 19, 2014 @ 22:36:29

    Jep.Tuli kokeiltua kosharia (tästä vähän eri variaatio) ja egypt. raatini totesi sen aivan oikean kosharin makuiseksi. Toisaalta eihän koshari ole mitään kovin erikoista, ellei siinä ole vahva tomaattosose ja kilo paistettua sipulia päällä.Egyptissä sipuli paistettiin ensin ja siinä oleva rasva laitetaan tomaattikastikkeeseen. Tomaattisoseeseen tuli 2-3 rkl tomaattipurettä, 4-5 valkosipulia, 3 rkl viinietikkaa,1 tl baharat, ripaus mustapippuria, 1/4 tl kanelia, 1/4 tl inkivääriä,1 tl paprikajauhetta, 1/2 tl suolaa, 1/2 tl chiliä sekä 2 dl vettä. Etikka ja valkos. paistetaan erikseen ja lisätään lopuksi soseeseen kun se kiehuu. Herkullisinta tulee, kun riisi ja linssit keitetään samaan aikaan kun ensin on paistellut linssiä + 1 1/2 tl juustokuminaa, korianteria sekä 1 tl mustapippuria ja baharatia ja sitten kun hieman pehmeä mukaan riisi. Nami nami.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: