Porkkanakakku

Olin reissussa ympäri Suomea ja eräs ystäväni leipoi meille ehdottomasti maailman parhaan porkkanakakun. 🙂 Olen niin myyty tämän kakun suhteen, että haluan jakaa sen kanssanne. Koostumus oli niin makea ja samalla vähän kirpsakka ja kosteus oli kohdallaan (ei ollut yhtään kuiva). 🙂 🙂 Suosittelen!!!

Taikina:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
5 kpl keskikokoista porkkanaa raastettuna
125g voita sulatettuna

Kuorrutus ja täyte:
2 prk (á 200g) maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuuna irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

2. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään.

3. Halkaise kakku ja levitä puolet kuorrutuksesta kakun väliin ja loput kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Ja eiku syömään. 😛

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Yusra
    Hei 15, 2010 @ 11:07:00

    Ja minä olen otettu, että tekemäni kakku pääsi tänne blogiin 🙂
    Kiitos rakas ❤

    Vastaa

  2. Nuura
    Tam 19, 2014 @ 22:19:41

    Juu, kyllä on aivan törkeen hyvää (siteeratakseni erästä ruokabloggaajaa 😉 ) Ollessani päiväkodissa töissä, halusin kokeilla tätä kakkua ja ettei koko kakkua yksin vetele, tein sitä töihin.Pomo sanoi, että se pelasti hänen päivänsä ja toinen, joka ei voinut kuvitellakaan syövänsä porkkanaa kakussa, halusi reseptin itselleen. Oli sitten kotiväkikin tykännyt ja tämä porkkanaepäilijä veteli kakkuansa myös aamupalaksi (hieman häpeillen, koska eihän kakkua voi syödä aamupalana). 🙂 🙂

    Vastaa

  3. Nuura
    May 02, 2016 @ 19:26:38

    Tein pitkästä aikaa taas tätä, tosin laitoin osaksi vehnäjauhomäärää mantelijauhetta ja sokerista puolet fariinisokeria ja tuli aivan mielettömän hyvää. Nappasin nuo toisesta reseptistä kun en tiennyt kumman teen, mutta kyllä tämä sinun reseptisi on maailman paras.

    Vastaa

    • pinja85
      May 03, 2016 @ 20:01:37

      kiitos 🙂 en olekaan itse tehnyt porkkanakakkua aikoihin… pitäisköhän vaikka viikonloppuna taas pyöräyttää..

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: