Pipari-suklaakohokkaat

Tarvikkeet:

1 rkl maizenaa
¼ tl inkivääriä
¼ tl kanelia
¼ tl neilikkaa
1,5 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
½ dl siirappia
3 kanamunaa
½ dl sokeria
voita + sokeria vuokien voiteluun
(vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa)

Valmistus:

1.Voitele ja sokeroi kohokasvuoat.

2.Mittaa kattilaan maizena ja mausteet. Lisää kerma vähitellen samalla sekoittaen. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Lisää suklaapalat ja siirappi ja sekoittele, kunnes seos on tasaista.

3.Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen.
4.Vatkaa valkuaiset ja sokeri marenkimaiseksi vaahdoksi. Kääntele vaahto varovaisesti suklaaseoksen joukkoon.

5.Jaa massa annosvuokiin ja paista kohokkaita kiertoilmauunissa 165° n. 15 minuuttia. Ja uuniluukkuahan ei avata kesken paiston!

6.Tarjoa vaikka vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Resepti otettu täältä.

Advertisements

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Heta
    Hei 16, 2013 @ 22:41:30

    Voiko kohokkaita tehdä tavallisiin paperisiin muffinsi-vuokiin? Kaikki kuvat mitä olen nähnyt niin niissä on ollu vaan keraamisissa tai sellasissa vuoissa.. 🙂

    Vastaus

    • pinja85
      Hei 17, 2013 @ 14:43:19

      Mä en tiedä, kun en ole ikinä kokeillut.. mutta luulen, kyllä, että siihen on syynsä miksi kaikissa resepteissä käytetään niitä vuokia (ehkä se kohokkaan rakenne alkaisi työntämään paperireunoja auki kohotessaan tms).

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: