Raparperi-bostonpulla

Ihana raparperi tuo kesän mieleen. Tässä reseptissä kohtaavat helppous ja raikkaus – vastustamatonta.

Tämä resepti löytyy mtv3.fi-sivulta…mutta tuunasin sitä hiukan. Käytin koristeellista silikonivuokaa, joten tein vuoan täyttämisen ylösalaisin. Normaalisti käytetään tasapohjaista vuokaa, eikä bostokakkua keikauteta paistamisen jälkeen, mutta koska minun vuokani ei ollut tasapohjainen, laitoin pullapohjan siihen päällimmäiseksi.

En myöskään käyttänyt valmiita pullataikinalevyjä, kuten alkuperäisessä reseptissä, vaan tein taikinan itse. 🙂

1kg peruspullataikinaa

Raparperimarmeladi:
500 g raparperia
1 kanelitanko tai pala inkivääriä
5 dl hillo-marmeladisokeria
vuoan voiteluun (jos käytät muuta kuin silikonivuokaa): rasvaa ja korppujauhoja
pinnalle: munaa, raesokeria

Puhdista ja kuori raparperit, pilko ne kattilaan.

Lisää kanelitanko tai inkivääripala ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin kymmenen minuuttia. Poista kanelitanko.

Kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä pari tuntia.

Tee pullataikina ja jätä se liinan alle kohoamaan.

Voitele ja korppujauhota isohko torvellinen irtopohja-kakkuvuoka. Kauli/painele kämmenillä taikinasta uunipellin kokoinen levy (jätä kaksi kourallista taikinaa odottamaan). Levitä päälle raparperimarmeladia.

Rullaa levy pötköksi ja leikkaa terävällä veitsellä kuusi samankokoista palaa. Asettele palat vieri viereen kakkuvuokaan pystyasentoon. Tee sivuun jätetystä taikinasta noin 10cm levyinen kaistale, jolla peität pullarullat (tästä tulee siis bostonkakun pohja).

Kohota pullakakkua vielä puolisen tuntia 40-asteisessa uunissa (tai muussa lämpimässä paikassa). Ota kakku pois uunista kohoamasta ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Voitele kohonneen pullakakun pinta munalla ettei se pala/kuivahda. Paista uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia, ja sitten kun pinta on kauniin ruskea, ota kakku uunista pois ja kippaa leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla, laita takaisin uuniin. Paista 15 minuuttia ja laita sitten folio pullakakun päälle, ettei pinta kärähdä. Paista vielä 10 minuuttia.

kun kakku oli jäähtynyt, leikkasin veitsellä tuonne keskelle tursunneet taikinat pois.. 🙂

Anna jäähtyä ja tarjoile. 😛

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: