Lahna thaimaalaisittain

4 annosta
600 g lahnaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria

Täyte
2 kpl porkkanaa
1/2 kpl kesäkurpitsaa
3 kpl valkosipulinkynttä
15 g tuoretta inkivääriä
4 kpl kevätsipulia
1 rkl rypsiöljyä
3 rkl punaista currytahnaa
3 rkl kalakastiketta
2 dl tuoretta korianteria

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta lahna suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne sekä kesäkurpista tulitikkusuikaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääripala ja hienonna ne sekä kevätsipulit.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää punainen curry- tai chilitahna öljyyn yhdessä valkosipuli- ja inkiväärisilpun kanssa. Anna kiehahtaa. Lisää porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet. Kypsennä noin 3 minuuttia sekoitellen. Mausta seos kala- tai soijakastikkeella ja silppua puolet korianterista täytteeseen.

Täytä lahnan vatsa täyteseoksella ja sujauta lahna savustuspussiin. Lue savustuspussin käyttöohje pakkauksesta. Työnnä pussi uunin pohjalle. Anna kalan kypsyä ja savustua 25 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna sen jäähtyä noin 5 minuuttia.

Kuumenna uunin grillivastus. Leikkaa pussi auki ja rutista savustuspussin liepeet reunoille. Pane kala takaisin uuniin ja anna pinnan ruskistua läikikkääksi grillivastuksen alla.

Tarjoa lahna avatusta savustuspussista ja koristele kalan pinta korianterilla. Nauti riisin kanssa.

Resepti otettu täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: