Murgh Makhani

butter chicken

Murgh makhani, joka tunnetaan yleisesti myös nimillä chicken makhani ja butter chicken, on maailmalla tunnetuimpia intialaisia ruokia ja kuuluu eri puolilla maailmaa olevien intialaisten ravintoloiden perusvalikoimaan. Reseptistä on lukemattomia eri variaatioita, jotka eroavat toisistaan etenkin käytettyjen mausteiden osalta.

Ainekset:
1kg tomaatteja pilkottuna pieneksi
voita
öljyä
1rkl muskottikukan lehtiä
8kpl vihreitä kardemummia
1rkl valkosipulia pieneksi silputtuna
1rkl inkivääriä viipaleina
3-4kpl vihreitä chilejä suikaloituna ohuesti
2,5dl kermaa
1rkl hunajaa
½tl sarviapilan kuivattuja lehtiä
800g broilerin/kanan lihaa paloina

Laita kanat kulhoon ja pyörittele niiden sekaan hieman suolaa, chiliä, korianterijauhetta, inkivääri- ja valkosipulitahnaa.

kanat

Kuumenna öljy pannulla. Lisää kanat ja ruskista muutaman minuutin ajan. Laita kananpalaset sivuun odottamaan.

pannulla

Lisää pannuun hieman öljyä (älä pese pannua välissä) ja 2rkl voita. Kun voi on sulanut, lisää valkosipuli, kardemummat, muskottikukan lehdet ja tomaatit. Kaada kananpaloista valunut neste tomaattien sekaan. Paista tomaatteja sen aikaa kun valmistelet chilit ja inkiväärin.

kastike

Poista chileistä siemenet ja viipaloi ne ohuksi suikaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa siitä pieniä tikkuja (ensin viipaloimalla ja sitten leikkaamalla tikuiksi).

Soseuta tomaattikastike blenderillä. Sulata pannulla 2 rkl voita. Lisää inkiväärit ja chilit. Paista hetki. Kaada tomaattikastike takaisin pannuun lävikön lävitse, jotta tomaatinsiemenet ja kardemumman palat jäävät lävikköön.

blenderi

lävikkö

Lisää tomaattikastikkeeseen vielä hieman chiliä ja suolaa maun mukaan. Anna hautua 5 minuuttia. Lisää kananpalat, kerma, sarviapilan kuivatut lehdet ja hunaja ja sekoita. Anna hautua 10 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa. 😛

valmis

Tämä resepti on yhdistelmä näistä kahdesta reseptistä:

Kastikkeen tein tämän mukaan ja kanat tämän mukaan. 😀

Advertisements

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Paula
    Kes 30, 2010 @ 09:04:53

    Kuulostaa taivaalliselta!! ♥

    Vastaus

  2. pinja85
    Kes 30, 2010 @ 14:20:58

    Ja sitä se kyllä olikin. 😛

    Vastaus

  3. Maryan
    syys 07, 2011 @ 00:29:35

    love it Masha allaah sä oot niin lahjakas and love u ❤

    Vastaus

  4. M
    Kes 17, 2015 @ 22:56:12

    Salam. Mistä saa sarviapilan lehtiä? 🙂

    Vastaus

    • pinja85
      Kes 20, 2015 @ 13:59:05

      Itämaisista kaupoista olen bongannut. Voi käyttää myös sarviapilajauhetta, jota löytyy helpommin (”fenugreek”).

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: