Poroleipä

2 leipää

Taikina:
3 dl rasvatonta maitoa
½ pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 ½ dl kauraleseitä
1 ps (n. 1 dl) perunasosejauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 punasipuli
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 mm cayannepippuria
100 g kylmäsavuporoa
100 g valkosipulituorejuustoa
2 rkl timjamia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää suola, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaan pienissä erissä kauraleseet, perunasosejauhe ja vehnäjauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten kädellä vaivaten. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa sipuli siivuiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuullota kasviksia öljytilkassa n. 5 minuuttia. Mausta cayennepippurilla. Anna jäähtyä. Hienonna poro ja yhdistä kasvisten kanssa.

Kauli taikinasta kaksi soikion muotoista levyä. Sivele pinnalle valkosipulituorejuustoa. Levitä keskiosaan täyte. Silppua täytteen päälle timjamia.

Käännä levyn reunoja hieman sisäänpäin ja taita ne sitten keskiosaa kohti siten, että reuna tulee hieman täytteen päälle. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Painele reunoihin sormilla ryppyjä karjalanpiirakan tyyliin. Kohota liinan alla 5-10 minuuttia.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Mikäli leivän reunat uhkaavat tummua uunissa liikaa, suojaa pinta foliolla.

Resepti otettu täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: