Sambal-kastike

Malesialainen sambal-kastike on erittäin muuntautumiskykyinen lisuke ja sitä voidaan käyttää kastikkeena erilaisille lihoille, kalalle ja jopa keitetyille munille. Sambal on erittäin suosittu lisuke Malesiassa, Indonesiassa ja Singaporessa.Tee suuri annos ja pakasta myöhempää käyttöä varten pienissä annospusseissa. Sambal pysyy tuoreena pakastettuna noin 2-3 kuukautta.

Ainekset:

* 10 pilkottua shalottisipulia tai 8 pilkottua punasipulia
* 8 tuoretta chiliä, siemenet poistettu
* 5 valkosipulinkynttä siivuina
* 1 sitruunaruohon varsi ohuelti viipaloituna (käytä vain vaalea osa)
* 20g tamarindia
* 3 tl chilijauhetta
* 2 tl kurkumajauhetta
* 3 rkl sokeria
* 1 tl suolaa (tai maun mukaan)

1. Sekoita kaikki ainekset, paitsi tamarindi ja sokeri ja tee niistä tahnaa sauvasekoittimella. Jos ne eivät soseudu helposti, lisää 3 tl öljyä.
2. Lämmitä 5 rkl öljyä pannulla (keskilämmöllä). Lisää tahna ja sekoittele puulastalla noin 15 minuttia.
3. Lisää tamarindi ja sokeri.

4. Anna tahnan muhia hetken, välillä sekoitellen. Tahna/kastike on valmis kun öljy kerääntyy tahnan pinnalle.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: