Malesialaista Nyonya-kanaa

Ainekset

Maustetahna
*6 kuivattua punaista chiliä, jotka on uitettu kuumassa vedessä 30 minuutin ajan ja sitten valutettu kuiviksi
*75g shalotti-sipuleita, ohuesti viipaloituna
*3 paksua sitruunaruohoa, kovat ulkokuoret poistettu ja sisus paloiteltu
*40g valkosipulia paloiteltuna
*1 tl katkaraputahnaa
*25g galangalia paloiteltuna
*2 rkl öljyä

Kanaa varten:
*1.5kg kanaa/broileria leikattuna 8 palaksi
*2 sitruunaruohoa, jotka on murskattu kaulimella ja sitten leikattu puoliksi pituussuunnassa
*4 limelehteä
*2dl vettä
*1 tl ruokosokeria
*1 lime, pelkästään mehu
*suolaa maun mukaan

1.Sekoita kaikki maustetahnan ainekset tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimella.

2.Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä, lisää kananpalat ja paista kunnes ovat kullan ruskeita.
3.Lisää maustetahna pannulle ja paista 1-2 minuuttia.
4.Lisää sitruunaruohot, lime-lehdet ja vesi anna kiehua 30-40 minuttiia, käännellen välillä kananpaloja, kunnes kanat ovat täysin kypsiä ja liemen määrä on puolittunut.

5.Lisää ruokosokeri ja limen mehu ja mausta suolalla.
6.Tarjoile heti riisin ja malesialaisen sambal-kastikkeen kera.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: