Banitsa

Banitsa (Bulgarian: Баница, kirjoitetaan myös banica ja banitza) on perinteinen bulgarialainen paistos.

Banitsa tarjoillaan aamupalalla jogurtin kera. Se voidaan syödän kylmänä tai lämpimänä. Joissain reseptiversioissa on mukana pinaattia (spanachena banitsa) tai makeammissa versioissa maitoa (mlechna banitsa) tai kurpitsaa (tikvenik).

4 levyä filotaikinaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 Bulgarian jogurtti
1/2 tl soodaa
200 g valutettuja fetakuutioita
3 munaa

1. Nypi kananmunat ja fetakuutiot rakeiseksi seokseksi. (Suolaisia kuutioita voi liottaa hetken aikaa kylmässä vedessä ja valuttaa kuiviksi.)

2. Sekoita jogurtti ja sooda.

3. Aseta taikinalevyt työpöydälle ja sivele kevyesti öljyllä.

Käyttämäni filolevyt ovat todella pieniä, koska käytin jämälevyjä.. oikeasti ne ovat paljon isompia!!

4. Lado levyn toiseen päähän juusto-munaseos ja levitä päälle jogurtti.

5. Kääri levyt rullalle ja asettele paistosvuokaan (halkaisija 25-28 senttiä) reunoja myöten.

onpas hienot lohkeilleet kynsilakat..:D

6. Sivele pintaan öljyä, ja kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tässä videoitu resepti, jossa myös taikina tehdään itse. :O

Advertisements

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. anne
    Kes 11, 2010 @ 23:04:58

    moi hieno versio melkeimpä voisin sanoa kosovolaisten ruuasta, tässä käytetään pinaattia useimmiten tai kermaa/feta tai jt muuta:) maistui varmaan hyvälle!

    oletko kokeillut valkoisesta paprikasta mitään ? on kertoa sinulle hyviä vinkkejä joskus:)

    Vastaus

  2. MA
    Hel 07, 2013 @ 00:24:51

    Banitsaa voi tehdä monin eri tekniikoin, joista tämä on yksi. Jokaisella bulgarialaisella on varmasti oma lempparinsa. 🙂 Bulgariassahan fetan tilalla käytetään saman tyyppistä sirene-juustoa, jota ei kuitenkaan taida Suomesta saada.

    Bulgariassa aamu alkaa lähes aina banitsalla. Hunajaa päälle ja namskis. 🙂

    Vastaus

  3. MA
    Hel 07, 2013 @ 00:41:26

    Lisään vielä, että bulgarialaisista ruoista kannattaa ehdottomasti kokeilla kylmä jogurtti-kurkkukeitto tarator ja shopska salata, joka on yksinkertaisuudessaan nerokas. 😉

    Vastaus

  4. Laura
    Elo 05, 2013 @ 22:12:43

    Täytyy kommentoida sen verran, että bulgarialaista sirene-juustoa myydään Helsingissä mm.Hakaniemen metroaseman Jasmin food-kaupassa ja Itäkeskuksessakin on jokin liike joka sitä myy. 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: