Sipuli-porkkana-sabayah

5 dl vehnäjauhoja
2 porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
1 sipuli kuorittuna ja raastettuna
1 rkl valkosipulimurskaa
1 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa
2 dl lämmintä vettä
öljyä tai sulatettua voita taikinan sivelyyn taitteluvaiheessa

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja vaivaa siitä taikina.
2. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia (lisäten hieman jauhoja pintaan välillä).
3. Peitä pyyhkeellä ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan ainakin tunniksi (mitä pitempään taikinan antaa seistä, sitä helpompi sitä on käsitellä).
4. Vaivaa kaksi minuuttia ja jaa taikina sitten neljään osaan.
5. Ripottele jokaisen taikinapalluran päälle jauhoja ja paina kevyesti littanaksi.
6. Kauli ohueksi kaulimella ja sivellä sitten öljyllä.
7. Taittele ja jätä sivuun odottamaan. (Katso taittelu täältä.)
8. Kauli kaulimella kunnes jokainen pala on vajaan sentin paksuinen.

9. Lämmitä pannu keskilämmölle ja levitä pintaan öljyä.
10. Aseta sabayah pannulle ja paista noin 30 sekuntia.
11. Sivele öljyllä ja käännä ympäri.

12. Paina sabayaa kevyesti lastalla, jotta se kypsyisi tasaisesti myös sisältä.
13. Käännä vielä kerran ja paista kunnes toinenkin puoli on kokonaan kypsä.
14. Aseta talouspaperin päälle jäähtymään.
15. Nämä voi säilöä ilmatiiviissä rasiassa.

Tämä taikina on erittäin pehmeää. Saatat joutua lisäämään jauhoja kaulimisvaiheessa, ettei taikina jää kiinni kaulimeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: