Sopa de pan mallorquina (Mallorcan leipäkeitto)

1/2-1 vihreää paprikaa
1/2-1 punaista paprikaa
oliiviöljyä
1-2 pientä sipulia
2-3 valkosipulin kynttä
5 viipaletta ranskanleipää
1 1/2 l vettä + suolaa
timjamia
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
tai tuoreita tomaatteja
hienonnettua persiljaa
muskottipähkinää
1/2 pussia sahramia (0,25 g)

1. Valmista paprikoista tahna. Halkaise paprikat, poista siemenet ja sivele oliiviöljyllä. Paahda paprikat kypsiksi uunissa tai mikrossa. Jäähdytä ja kuori. Jauha tehosekoittimessa. Lisää joukkoon hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Voit käyttää maustamiseen vaihtoehtoisesti 2 rkl gulassi-paprikatahnaa.

2. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota oliiviöljyssä.

3. Paahda leipäviipaleet.

4. Kiehauta vesi. Mausta suolalla ja timjamilla. Lisää paprikatahna, sipulit, leipäviipaleet ja tomaattimurska (tai tuoreet hienonnetut tomaatit ja/tai tomaattisosetta).

5. Keitä hiljalleen 15-30 minuuttia kunnes leipä on suurustanut keiton ja maut tasaantuneet. Viimeistele hienonnetulla persiljalla, muskottipähkinällä ja sahramilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: