Perunabulguripyörykät yrteillä maustettuna

Vaihteeksi hiukan erilaisia pikkupyöryköitä: nämä yrteillä maustetut herkulliset pyörykät ovat hyvä vaihtoehto ranskalaisille perunoille. Tarjoa perunapyörykät esim. tomaattisalaatin kanssa. Dippikastikkeeksi sopii hummus.

Ainekset:
400g kiinteämaltoisia perunoita
suolaa
200g (2½dl) bulguria
½ l kasvislientä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ dl smetanaa
1 muna
1-2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
2 rkl hienonnettua persiljaa
pippuria myllystä
paprikajauhetta
öljyä friteeraamiseen

1. Kuori perunat ja esikeitä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja raasta perunat vielä lämpiminä.

2. Kiehauta bulguri kasvisliemessä, ota kattila liedeltä ja anna bulgurin turvota kannen alla 15 minuuttia.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sekota vielä lämpimään perunaraasteeseen bulguri, hienonnetut sipulit, smetana, muna, jauhot ja yrtit. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla ja anna jäähtyä. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.

4. Kuumenna öljy kattilassa ja friteeraa pyörykät pienissä erissä kullanruskeiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla kattilasta, valuta talouspaperin päällä ja tarjoa lämpiminä tai kylminä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: