Lavash

Lavash on ohut ja pehmeä leipä, joka tarjoillaan dippien kanssa tai käytetään tortilloiden tavoin.

Tällä taikinalla tulee 8 isoa tai 16 pientä leipää.
Ainekset:
• 1 pss kuivahiivaa
• 1.5 kuppia lämmintä vettä (1kuppi=2,5dl)
• 2 tl sokeria
• 4.5 kuppia jauhoja
• 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
• 1.5 tl suolaa

Öljyä iso astia. Aseta sivuun.

Sekoita hiiva , vesi ja sokeri. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita jauhot ja suola isossa kulhossa. Lisää suola-vesi sekoitus ja muodosta taikina. Alusta käsin 10-15 minuuttia. 5-8 minuuttia on riittävä, jos käytät yleiskonetta.

Kun taikina on alustettu, aseta se öljyttyyn astiaan. Pyöritä taikinaa kulhossa kunnes se on kauttaaltaan öljyinen. Peitä ja anna nousta 1-1-5 tuntia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.

Kun taikina on kaksinkertainen, iske sitä (nyrkillä) vapauttaaksesi ilmaa. Jatka vaivaamista n. 5 minuuttia.

Jaa taikina 8 yhtä suureen osaan. Peitä ja anna nousta 30 min.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kun taikina on noussut, kauli 30x25cm (iso) tai 20x15cm (pieni) kokoisia lättänöitä. Niiden tulisi olla yhtä ohuita kuin pizzataikina.

Pistele neliöitä haarukalla. Voitele vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä. Paista leivinpaperin päällä kunnes leivät ovat kullanruskeita.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: