Suklainen jäähyväiskakku

Ihanainen pomoni jää eläkkeelle, joten tein hänelle läksiäiskakun….suklaasta tietenkin. 😛

2x kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Täyte:
1dl hyytelösokeria
1dl vettä
2½ dl vispikermaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl mantelijauhetta
1pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 Dubbel Nougat-patukkaa

Valmista täyte:
-Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike. Yhdistä vaahdot, tuorejuusto ja lisää mantelijauhe.
-Kiehauta vesi, anna hyytelösokerin liueta siihen ja sekoita täytteeseen. (Nyt ennen DubbelNougatin lisäämistä, ota täytteestä 2dl erilliseen kulhoon sivuun).
-Sulata Dubbel Nougat -patukat mikrossa miedolla lämmöllä ja kääntele ne mantelivaahtoon. Jätä täytteeseen sekoittaessasi nugaaraitoja.

Päällysteeksi suklaakreemiä:

200 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
2dl kakuntäytettä (joka otettiin sivuun täytettä tehdessä)
3 rkl kaakaotomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja kakuntäyte tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.

Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

Täytä kakku näin.

Tasoita reunapalat samalle tasolle täytteen kanssa..

Sitten levitetään kreemi kakun päälle.

Sitten väkerrellään haluamat koristeet kovettuneen kreemin päälle.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: