Seesamikanaa

Seesamikana on kiinalainen takeout-suosikki. Kaikki tuntuvat haluavan rapeita uppopaistettuja kananpalasia, jotka on päällystetty herkullisella makealla seesamikastikkeella ja kevätsipuleilla. Vaikkakin tästä ruoasta on useita eri versioita, tämä on niistä kiistatta suosituin. Kokeile!

Ainekset:
3 rananrintaa (ilman nahkaa tai luita)
7,5 dl maapähkinäöljyä (minä en löytänyt tätä kaupasta, joten käytin rypsiöljyä, jota maustoin vähän seesamiöljyllä)
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl hienoksi pilkottuja kevätsipuleita

Marinadi:
2 rkl etikkaa (alkuperäisessä reseptissä oli sherryä, joten korvasin sen)
2 tl seesamiöljyä
1 kanaliemikuutio murskattuna
1/8 tl valkopippuria
1 ½ tl sokeria

Kastike:
vajaa 1dl sokeria
1dl hunajaa
vajaa 1dl ketsuppia
2 rkl valkoista viinietikkaa
1 rkl soijakastiketta

Leivitys:
2½dl vehnäjauhoja
2-3 kananmunaa
2½ maissitärkkelystä

Poista kananrinnoista läskit pois ja leikkaa ne sitten 2-3cm paloiksi. Laita kananpalat rasiaan.

Sekoita kaikki marinadin ainekset pienessä kupissa ja kaada marinadi sitten kanojen päälle. Sekoita marinadi hyvin kanojen sekaan käsiä käyttäen. Sulje rasia kannella ja laita jääkaappiin tunniksi.

Samalla kun kanat marinoituvat, valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa hyvin ja jätä sitten odottamaan.

Valmista kanojen leivitysaineet. Laita jauhot yhteen, kananmunat toiseen ja maissitärkkelys kolmanteen kulhoon.

Kun kanat ovat marinoituneet, aloita leivitys. Dippaa kanat ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja sitten maissitärkkelykseen. Laita leivitetyt kananpalat lautaselle odottamaan.

Kun kaikki kanat on leivitetty, laita öljy wokkipannuun ja kuumenna. Kun öljy on kuumaa, laita 1/3 kanoista öljyyn ja anna kypsyä noin 8 minuuttia tai kunnes ovat ruskeita. Sitten poista kanat pannusta reikäkauhalla lautaselle joka on päällystetty talouspaperilla.

Kun kaikki kanat on uppopaistettu, poista öljy pannusta ja pyyhi se talouspaperilla.

Lisää kastike pannulle. Kun kastike alkaa kuplia sekoita se nopeasti ja anna kiehua noin minuutin. Laita kanat wokkiin ja sekoittele kunnes kastike on sekoittunut kaikkiin kanoihin. Siirrä pannu pois levyltä.

Aseta lautaselle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä ja kevätsipuleita. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Videoitu resepti täällä.

Mainokset

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. liisuli
    Lok 19, 2012 @ 15:18:56

    miltähän tää maistuis naudanlihasta… tai possusta.?

    Vastaus

  2. Nuha Abuzaid (@abuzaidnuha)
    Mar 30, 2012 @ 23:36:29

    Kokeilin tänään ja oli aivan mielettömän hyvää! Kämppis otti kuvankin, joka piti heti twiitata https://twitter.com/abuzaidnuha/status/274589963339853825/photo/1.

    Kiitos ohjeista! 🙂

    Vastaus

  3. Fatma
    Jou 19, 2012 @ 21:31:42

    Nam nam, tein tätä tänään perheelle ja oli todella herkullista 🙂

    Vastaus

  4. Nimetön
    Huh 13, 2013 @ 11:22:49

    tätä tehdään tänään ruuaksi ! nam!

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: