Perunapizza

Peruna sopii myös pitsaan, kokeile!

Tarvitset:

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

sekä lisäksi täytteeseen esimerkiksi nämä:

noin 5 perunaa (yleisperunaa)
1 punasipuli
150 g emmental-mozzarella -juustoraastetta
4 rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
tuoretta salviaa, rosmariinia, timjamia
oreganoa
1 iso pihvitomaatti

Tee näin:

1. Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

2. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan.

3. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

4. Kuori perunat ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.

5. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi pitsapohjiksi. Levitä päälle juustoraaste. Peitä kauttaaltaan peruna-, tomaatti- ja punasipuliviipaleilla. Mausta halutessasi öljyn joukkoon murskatuilla valkosipuleilla, suolalla, yrteillä ja juuri rouhitulla mustapippurilla. Voit maustaa ennen paistamista myös tuoreella rosmariinilla tai salvialla.

6. Paista pitsoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle tuoretta timjamia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: