Pinaatti-brie-timjami-raviolit

Sain ystävältäni lahjaksi aivan ihanan ”Jamie Oliverin Italian Kitin”..jolla voi sitten tehdää itse pastaa.. waaau! 🙂 Tää piti tietty saada heti testiin. 😉

Pastan valmistaminen alusta alkaen on tosi helppoa ja hauskaa ja lopputulos on suussa sulavaa. 😛

400g vehnäjauhoa (tai jos löydät jostain Tipo ’00’ jauhoa, joka on italialaista durumvehnäjauhoa.. se on erityisen hienoksi jauhettua, joka antaa silkkisen pehmeän maun.)
4 kananmunaa

Täyte
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
2 kourallista tuoretta pestyä pinaattia
oliiviöljyä
1 voinokare
1 valkosipulinkynsi hienoksi pilkottuna
1 timjaminvarresta poimitut lehdet
muskottipähkinää maun mukaan
200g briejuustoa
2 rkl parmesanjuustoa

Sekoita kananmunista ja jauhoista kiinteä taikina kulhossa ja laita jääkaappiin.

Keitä pinaattia suolatussa vedessä 30 sekuntia ja kuivaa välikössä. Heti kun se on jäähtynyt tarpeeksi, purista pinaatti kuivaksi ja pilko hienoksi.

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen loraus oliiviöljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää voinokare, valkosipulit ja timjaminlehdet. Paista kunnes valkosipuli muuttuu kultaisen väriseksi ja sitten lisää pinaatti. Paista ja sekoittele noin 30 sekuntia ja mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Siirrä täyte lautaselle jäähtymään.

Kun pinaatti on jäähtynyt, lisää siihen brie- ja parmesanjuusto. Mausta vielä jos tarvetta. Laita täyte pieneen pussiin ja leikkaa kulma irti kun rupeat käyttämään täytettä.

Kun täyte on valmis, ota pastataikina jääkaapista ja irrota siitä noin ruokalusikallisen kokoinen pala. Jauhota taikinan pinta ja kaulin. Sitten kauli taikinasta ovaalin muotoinen levy, joka on noin 1mm paksu. Voit lisätä jauhoa pintaan, jos taikina tuntuu jäävän kiinni kaulimeen.

Purista teelusikallisen verran täytettä taikinan päälle. Sivellä vedellä taikinaa täytteen ympäriltä ja käännä sitten taikinalevy täytteen päälle. Paina taikinaa hiukan, jotta ilmakuplat tulevat välistä pois. Paina sitten ravioli irti ravioli-muotilla. Toista kunnes koko taikina on käytetty.

Keitä raviolit suolatussa vedessä 2-3 minuutin ajan, valuta ja sivellä päälle hieman voita. Ennen tarjoilua lisää raviolien päälle vähän parmesanjuustoa.

Tällä taikinamäärällä tuli 24 raviolia.

Mainokset

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Paula
    touko 08, 2010 @ 11:28:04

    Nää on varmasti ihania!! 🙂

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: