Liha-aprikoosi-tagine

1 kg naudanlihaa kuutioituna
1 rkl inkiväärijauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl kanelia
1 rkl kurkumaa
1½ rkl parikajauhetta
½ tl chiliä
1-2 rkl oliiviöljyä
2 isoa sipulia viipaloituna
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
100g kuivattuja aprikooseja pilkottuna
50g sultana-rusinoita
2,5dl tomaattimehua
1,25dl lihalientä
1 rkl hunajaa
½ sitruunan mehu
suolaa maun mukaan

Päälle:

1-2 rkl tuoretta korianteria pilkottuna
1 sitruunan kuori raastettuna
50g manteleita pilkottuna
suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpeämään 180ºC.

Aseta lihapalat kulhoon.Sekoita mausteet keskenään ja sekoita mausteseos sitten lihoihin.

Kuumenna puolet öljystä pannulla ja ruskista sipulit. Siirrä sipulit sitten savipataan (tagineen).

Tämän jälkeen lisää pannulle loput öljyt ja ruskista lihapaloja ja siirrä sitten tagineen sipuleiden päälle.

Lisää loput ainekset päälle. Sekoita hyvin. Ripottele päälle korianteri, mantelit, rusinat ja aprikoosit. Laita kannellinen savikulho uuniin ja anna olla siellä noin 1,5 tuntia. Tarjoile riisin tai couscousin kanssa.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Jussi
    Jou 28, 2010 @ 15:39:35

    Jumala on todella suuri.

    Tein Taginen puolella reseptillä eli 400g naudanlihaa. Lopputulos oli herkullista. Liha oli mureaa, kastike sitruunaista, tulista ja kanelista. Ah. Parempaa ruokaa saa etsiä.

    Lihat laitoin marinoitumaan mausteseokseen jo edellisenä iltana. Couscousin maustoin Rosmariini-Oliviijiöljyllä.

    Viisi tähteä. * * * * *

    Vastaa

  2. Nimetön
    Hel 03, 2014 @ 12:48:51

    Tää oli herkullista 🙂 Kiitos reseptistä!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: