Halwa/Halwad/Halwo

2,5dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl oranssia/keltaista/punaista elintarvikevärijauhetta
10dl vettä
7,5dl sokeria
2,5dl tummaa sokeria
1/2 tl kardemummajauhetta
1/4 tl muskottipähkinäjauhetta
1 3/4 dl öljyä
1 3/4 dl voita tai gheetä
vajaa dl pähkinöitä (valinnainen)

Laita kulhoon 2,5dl vettä, elintarvikeväri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin.

Laita kattila kuumalle levylle. Lisää kattilaan 7,5dl vettä, tumma ja valkoinen sokeri ja sekoita kunnes sokerit ovat täysin liuenneet. Kun vedessä alkaa ilmestyä pieniä kuplia (ei siis kunnolla kiehua), lisää maissitärkkelys-sekoitus.

Sekoita jatkuvasti kunnes seos alkaa paksuuntumaan, lisää sitten öljy. Laske levyn lämpötila matalaksi (mä pidin pienimmällä –1–). Sekoita 15 minuutin välein lisäten 2 rkl gheetä/voita.

Kestää noin 1,5 tuntia, kunnes halwa on tarpeeksi paksua ja siihen ilmestyy pieniä kuplia. Sitten lisää kardemummajauhe, muskottipähkinäjauhe ja pähkinöitä (jos haluat). Sekoita hyvin ja kaada halwa haluamaasi astiaan.

Anna jäähtyä. Kun halwa on täysin jäähtynyt, käännä astia ylösalaisin, jolloin halwa liukuu ulos. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Videoitu resepti löytyy täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: