Pasta o’furnu cchi’ vrocculi

Kukkakaalipasta sisilialaisittain.

* 400 g fusillipastaa
* 800 g kukkakaalia
* 3 valkosipulin kynttä
* 1 punainen chili
* kasvisöljyä paistamiseen
* 500 g raejuustoa
* 2 munaa
* 2 dl parmesaaniraastetta
* suolaa
* mustapippuria

1.Paloittele kukkakaali lohkoiksi. Pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja kypsennä, mutta jätä kuitenkin pureskeltavan napakoiksi. Säästä keitinvesi pastan kypsennykseen.

2.Kuumenna hieman öljyä vokkipannussa. Kuullota valkosipulin kynnet, lisää hienonnettu chilipalko ja kukkakaali. Kypsennä muhennosmaisen pehmeäksi miedolla lämmöllä. Tarkista suola.

3.Pyöräytä raejuusto tehosekoittimessa hienoksi ja siirrä suureen kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4.Lisää vettä ja suolaa kukkakaalin keitinliemeen, kuumenna se kiehuvaksi ja kypsennä fusilleja kolme minuuttia alle ohjeajan.

5.Sekoita valutettu pasta raejuuston joukkoon, lisää kukkakaali, puolet parmesaanista ja sekoita. Siirrä pasta voideltuun uunivuokaan.

6.Riko munat ja vatkaa niiden joukkoon loput parmesaanista. Levitä paksuhko seos haarukalla painellen pastalle. Pane vuoka 200-asteiseen uuniin ja paista noin 20 minuuttia, eli kunnes pasta poreilee ja pinta on rapea ja kullanruskea.

Vihje: Kananmuna-allergikot voivat kuorruttaa pastan parmesaanilla maustetulla valkokastikkeella.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: