Lihapiirakka

250 g soseutettua perunaa
250 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kauralesettä
1 tl suolaa
Täyte:
500 g jauhelihaa
2 dl purjosilppua
1 punasipuli silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
3 dl irralliseksi keitettyä riisiä
2 munaa
1/2-1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl sellerisuolaa
Voiteluun: munaa
Pinnalle: unikonsiemeniä

1. Sekoita perunasoseen joukkoon rasva ja kuivat aineet. Painele taikina litteäksi leivinpaperin päälle ja nosta kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Ruskista jauheliha ja sekoita joukkoon pilkotut sipulit. Mausta seos hyvin.

3. Sekoita lihan joukkoon riisit ja raa’at munat.

4. Jaa taikina kahtia ja leivo ohuiksi nelikulmaisiksi levyiksi leivinpaperin päällä.

5. Levitä täyte toiselle levylle ja nosta toinen levy kanneksi. Se käy kätevästi leivinpaperin avulla. Ummista reunat ja voitele piirakka munalla, ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

6. Kypsennä leivonnaista 200- asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Leikkaa piirakka annospaloiksi ja tarjoa lämpimänä. Piirakan voit myös pakastaa joko kokonaisena tai annospaloina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: