Tunisialainen sitrustorttu

2 viipaletta kuivahtanutta paahtoleipää
100 g kuorittuja manteleita
2 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 appelsiinin raastettu kuori
1 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
1 ½ dl rypsiöljyä

Kostuttamiseen:
1 ½ dl appelsiineista puristettua mehua
½ dl sitruunamehua
¾ dl (tummaa) sokeria
kanelitanko

Lisäksi:
pakastevadelmia tai säilykehedelmiä (minä käytin pakastettuja mangopaloja)
vaniljasokerilla ja sokerilla maustettua ruokajogurttia

1. Peitä tasapohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Poista leivistä ohuelti kuori. Pane monitoimikoneen kulhoon paloiteltu leipä, mantelit, sokeri, leivinjauhe sekä appelsiinien ja sitruunan raastetut kuoret.

3. Anna koneen käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet tasaiseksi. Lisää sitten koneen edelleen käydessä munat yksitellen sekä lopuksi öljy ohuena nauhana.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

5. Purista hedelmistä mehu ja mittaa kattilaan sokerin kanssa. Lisää kanelitanko ja keitä hedelmälientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1 desilitra. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.

6. Anna kakun jäähtyä hetki ja pistele siihen sitten tiuhaan reikiä haarukalla tai cocktailtikulla. Valele kakulle hedelmälientä ja anna imeytyä.

7. Tarjoa lisänä vadelmia tai säilöttyä paloiteltua ananasta tai mangoa sekä ruokajogurttia, jonka olet maustanut maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: