Anjera

anjera

5 dl vehnäjauhoja (itse laitan usein 2½dl vehnäjauhoja ja 2½dl maissijauhoja)
1,5tl kuivahiivaa
6 dl lämmintä vettä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

1. Sekoita kaikki aineet tehosekoittimella, kunnes taikina on tasaista, eikä siinä ole yhtään möykkyjä.

2. Anna seistä puolesta tunnista yön yli.

3. Lämmitä pannu kuumaksi. (Pannun tulee olla todella kuuma, minä laitoin 5:lle.)

4. Voitele pannu kevyesti, ettei anjera jää siihen kiinni (mä yleensä laitan vähän öljyä ja levitän sen talouspaperilla).

5. Laita kauhalla desin verran taikinaa pannun keskiosaan.

pannulle

6. Levitä taikina ympyränmuotoiseksi (levittäen sitä niin, että teet spiraalia kauhalla). Peitä pannu kannella.

spiraali

7. Anjera on valmis kun alapuoli on vaaleanruskea ja päältä se on kupliva (täynnä pieniä reikiä). Anjeraa EI siis paisteta molemmilta puolilta!!

valmis

8. Poista anjera pannulta lastalla lautaselle.

pino

9. Toista sama kunnes taikina loppuu.😉

Anjeroida syödään monella tapaa. Sitä voi syödä voin ja sokerin, hunajan ja oliiviöljyn, maidon ja teen tai kastikkeen kanssa.

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Miia H-H
    Apr 09, 2013 @ 16:41:04

    Ajattelin tehä vähän terveellisempää ja laitoin desin verran ruisjauhoja taikinaan. Johtuiko lie siitä vai taikinan unohtumisesta tekeytymään reuluksi puoleksi tunniksi, että lettusista tuli tosi paksuja vaikka mitä tein. Lisäsin sitten vettä, mutta ei loppu tulos eiollut kyllä tyydyttävä. Anjeroista tuli semmosta tahmaa… Pannu oli kyllä kuumana. Kotona melkoinen käry:)

    Vastaa

    • pinja85
      Apr 11, 2013 @ 10:34:32

      Molemmat tekijät varmasti vaikuttivat lopputulokseen. Kokeileppas uudestaan ihan reseptin mukaan ja kerro kuinka kävi.🙂

      Vastaa

  2. Rahma
    Jul 18, 2013 @ 18:54:20

    Kiitos hyvästä ja helposta ohjeesta.
    Onnistui hyvin ja maukkaita lettusia tuli. Tein näitä eilen ja kohta teen uudestaan🙂

    Vastaa

  3. Mia H-H
    Aug 02, 2013 @ 18:29:51

    Nyt ne onnistui! Paistettiin takapihalla muurikalla niin säästyttiin käryltä. Nyt syömään🙂

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: