Sitruuna-limetti-marenkipiiras

Tästä piiraasta tuli ihan kamalan ruma. 😀 Mutta maistu herkulliselle. Sitruuna-limetti-täyte oli ihanan raikasta. 😛

* Pohja:
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl sokeria
* 75 g voita
* 2 valkuaista
* 1 rkl vettä
* Täyte:
* 2 limettiä
* 1 sitruuna
* 40 g maissitärkkelystä (Maizenaa)
* 3 dl vettä
* 2 keltuaista
* 1 dl sokeria
* Marenki:
* 3 valkuaista
* 1 1/2 dl sokeria

1.Nypi rasva, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää valkuaiset ja vesi. Sekoita sileäksi taikinaksi ja anna olla peitettynä kylmässä puolisen tuntia.

2.Painele taikina piirakkavuokaan (halutessasi voit voidella vuoan ensin…mä en voidellut kun luotan aina siihen että irtoaa ilmankin). Pistele taikinaa haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, anna jäähtyä.

3.Pese limetit ja sitruuna huolellisesti. Raasta pinta hedelmistä niin, että valkea osa ei tule mukaan. Purista raastamisen jälkeen mehu hedelmistä pieneen kattilaan.

4.Sekoita maissitärkkelys sitrusmehuun, kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada seokseen. Hämmennä, kunnes mehu sakenee.

Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään, kaada seos kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä hetki ja levitä seos piirakkapohjalle.

5.Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, nostele vaahto piiraspohjalle. Paista piirasta 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: