Tapenade

Tapenade (lausutaan tap-en-aad) on ranskalainen oliivitahna. Sen nimi tulee provencelaisesta sanasta, tapéno, joka tarkoittaa kapriksia. Tämä on todella suosittu ”ruoka” etelä-Ranskassa, jossa se syödään ns. hors d’œuvre, levitettynä leivän päälle. Joskus sitä käytetään myös pääruokana tarjottavien fileiden täyttämiseen.

2 dl kalamataoliiveja (mulla ei ollut niitä, joten käytin vihreitä)
2 rkl kapriksia
1 ruukku tuoretta basilikaa
2–3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria

Poista oliiveista kivet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa. Tarjoa leivän kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: