Kevennetty pasha

Tämä resepti löytyi Hesarin resepti-hausta.

Pasha [ˈpɑshɑ] (ven. пасха) on rahkasta valmistettava ruokalaji. Se liittyy erityisesti ortodoksien pääsiäisperinteeseen. Pasha tulee venäjän pääsiäistä tarkoittavasta sanasta, joka puolestaan on peräisin heprean sanasta pesah.

Meillä ei pääsiäistä vietetä, mutta tämä on niin hyvää herkkua, että päätin tehdä ihan huvin vuoksi. 😉

* 2 keltuaista
* 1 dl sokeria
* 1 dl kevytkermaa
* 50 g voita
* 250 g maitorahkaa
* 1/2 dl rusinoita
* 2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:
* hedelmiä tai marjoja

1. Sekoita kattilassa keltuaiset, sokeri ja kerma. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta kattila pois levyltä.

2. Lisää voita pieninä nokareina samalla sekoittaen.

3. Vatkaa mukaan rahka, rusinat ja vanilliinisokeri.

4. Kastele sideharso ja purista nihkeäksi. Vuoraa sillä pashamuotti, kahvinsuodatin tai pieni siivilä. Kaada seos astiaan ja nostele sideharson reunat päälle. Laita lautanen astian alle. Pane jääkaappiin vuorokaudeksi.

5. Kumoa pasha tarjoiluastiaan. Koristele hedelmäpaloilla tai marjoilla. Tarjoa kylmänä.

Vihje: Kevytkermassa on 10 prosenttia rasvaa. Kevennetyssä pashassa on puolet vähemmän rasvaa kuin perinteisessä, johon pannaan 1 dl kuohukermaa ja 100 g voita (1870 kcal, 135 g rasvaa).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: