Harissa

Harissa on tunisialainen, erittäin tulinen punainen tahna, joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista. Harissa on erittäin tärkeä raaka-aine tunisialaisessa ruoanlaitossa. Sitä käytetään myös algerialaisessa ja marokkolaisessa keittiössä.

Harissa maustetaan valkosipulilla, kuminalla, roomankuminalla, korianterilla ja oliiviöljyllä. Joskus siihen käytetään chilin lisäksi myös tomaattia.

Harissaa käytetään sekä ruoanvalmistuksessa että pöytämausteena. Pohjoisafrikkalaisessa kuskusissa harissalla on tärkeä rooli. Sitä käytetään paljon myös voileipien täytteenä ja tunisialaisissa pastaruoissa.

50g kuivattuja chilipalkoja
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
1 tl kuminansiemeniä
1 ½ tl jeeraa (juustokuminaa)
2 tl korianterinsiemeniä
1-2 rkl oliiviöljyä

Halkaise chilipalkot pituussuunnassa ja poista siemenet. Kaada päälle kuumaa vettä ja anna vetäytyä 20 minuuttia. HUOM! ÄLÄ PESE KÄSIÄSI LÄMPIMÄLLÄ VEDELLÄ TÄMÄN OPERAATION JÄLKEEN! Varsinkaan jos sinulla on atooppinen iho…. Sormissa on muuten hyvin kivulias polte koko päivän ajan… 😉 😦

Kuori ja hienonna valkosipulit, murskaa morttelissa ja lisää ripaus suolaa.

Sekoita chili, valkosipuli, kuminansiemenet, juustokumina (jeera) ja korianterinsiemenet tahnaksi.

Lisää tahnaan oliiviöljyä ja laita kannelliseen tölkkiin (jos haluat ihan sileää tahnaa, käytä sauvasekoitinta). Peitä harissa oliiviöljyllä ja säilytä jääkaapissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: