Appelsiinivanukas hunajalla maustettuna

Tämä resepti otettu kirjasta ”Lähi-idän keittiö”.

Ainekset:
Maitokerros
3 rkl perunajauhoja
½ l maitoa
1 rkl ruusunkukkavettä
2 rkl hunajaa

Appelsiinikerros
3 rkl perunajauhoja
½ l appelsiinimehua
2 rkl hunajaa

Koristeluun
30g tummaa suklaata ja appelsiininkuorisuikaleita
TAI suklaarouhetta

1. Sekoita perunajauhot, 3 rkl maitoa ja ruusunkukkavesi suurukseksi. Kuumenna loput maidosta ja hunaja kattilassa. Lisää suuruste ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä liedeltä ja jäähdytä.

2. Sekoita perunajauhot ja 3 rkl appelsiinimehua suurukseksi. Kuumenna loput appelsiinimehusta ja hunaja kattilassa. Lisää suuruste ja kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä mehuseos liedeltä ja jäähdytä.

3. Vuoraa kuusi laakeaa annosvuokaa (n 2dl) tuorekelmulla (mulla oli vain kaksi kulhoa puhtaana, joten käytin myös mukeja). Kaada hyytynyt appelsiinimehuseos vuokiin ja kaada maitoseos varovasti päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

4. Sulata suklaa vesihauteessa. Kastele puolet appelsiininkuorisuikaleista suklaaseen ja kuivata leivinpaperin päällä. Kumoa vanukkaat vuoista jälkiruokalautaselle ja koristele lopuilla appelsiininkuorisuikaleilla. TAI laita hieman suklaarouhetta vanukkaan päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: