Riisi-rusinavanukas sahramilla maustettuna

Ainekset:
75g (n.1dl) puuroriisiä
3 3/4 dl maitoa
suolaa
rasvaa vuoan voiteluun
1 rkl korppujauhoja
1 ps jauhettua sahramia
2 kananmunaa
2 tl kanelia
1 rkl sokeria
2 rkl mantelirouhetta
2 rkl rusinoita

1. Huuhdo riisi juoksevan kylmän veden alla ja valuta. Kiehauta maito ja lisää ripaus suolaa, lisää riisi ja sekoita. Keitä riisiä hiljalleen kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes se on kypsää ja maito kokonaan imeytynyt siihen. Jäähdytä.

2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja leivitä korppujauhoilla uunivuoka tai 4 annosvuokaa.

3. Liota sahrami tilkkaan haaleaa vettä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset sekä ripaus suolaa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset, sahrami, kaneli ja sokeri toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita riisiin mantelit ja rusinat. Lisää keltuais- ja valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada riisivanukas vuokaan tai annosvuokiin. Ripottele päälle hiukan sokeria.

5. Paista riisivanukas uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia kullanruskeaksi. Tarjoa kuumana tai kylmänä hillon kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: