Ranskalainen persikkapiiras

Ehkä maailman rumin piiras, mutta maku on taivaallinen!!

250 g vehnäjauhoja
2 munaa
100 g tomusokeria
100 g voita

täyte:
10 tuoretta persikkaa (tai purkki persikkaviipaleita)
n.1 dl sokeria (säilykkeiden päälle riittää 1 rkl)
1 tl fenkolin siemeniä
(alkuperäisessä reseptissä on myös n.0,5 dl calvadosta tai brändyä)

Sekoita jauhot, munat ja tomusokeri kulhossa haarukkaa apuna käyttäen.

Sekoita taikinaan huoneenlämpöinen voi ja pyöritä palloksi. Peitä taikina kelmulla ja anna tasaantua viileässä persikoiden käsittelemisen ajan.

Kuori ja lohko persikat. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperille, pellille.

Kaada persikanlohkot keoksi taikinalevylle, sirota päälle sokeria ja fenkolinsiemeniä (ja valuta calvadosta tai brändyä). Nosta taikinalevyn reunat nyytiksi piiraan päälle. Paista piiras uunin alatasossa 225 astetta noin 20-30 minuttia kunnes kuori on saanut vaaleanruskean värin. Tarjoa hiukan jäähtyneenä kerman kanssa. Oi mikä herkku!

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: