Kanelinen riisipuuro

Riisipuuro on ruoka, joka tunnetaan erilaisina variaatioina lähes kaikkialla maailmassa. Pohjoismaissa riisipuuro on perinneruoka, joka valmistetaan perinteisesti puuroriisistä, maidosta ja suolasta. Sitä laitetaan myös karjalanpiirakoiden sisälle. Riisipuuro kuuluu myös osaksi joulun ruokaperinnettä. Riisipuuron kanssa nautitaan yleensä kanelisokeria, marjoja, hilloa tai mehukeittoa. Jouluisin riisipuuroon on perinteisesti piilotettu myös manteli.

2dl vettä
2dl puuroriisiä
½ tl suolaa
1 rkl margariinia
1 l maitoa
kanelitanko

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja margariini. Kun margariini on sulanut, lisää riisit ja kanelitanko. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

2. Lisää maito ja laita levy keskilämmölle. Peitä kannella ja anna hautua noin 40 minuuttia.

3. Tarjoile. 😛

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: