Chili con carne

Chili Con Carne tarkoittaa chiliä lihan kera eikä päinvastoin. Perinteisesti se pitäisi valmistaa useista eri chililaaduista, miedommista ja voimakkaammista. Suomessa kun chililaatuja on tarjolla vain rajallisesti tähän on otettu esimerkiksi yksi tyypillinen, melko tulinen lajike, jota voi käyttää noin 1kpl/100g jauhelihaa. Miedompia lajeja (esim. Dutch) voi käyttää hieman runsaammin.

Alkuperäinen resepti on tässä.. minä tein siitä puolikkaan version. Eli puolitin kaikki ainesmäärät.

600 g jauhelihaa
6 chiliä (esim. cayenne long slim red)
2 isoa sipulia
4-6 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
2 prk tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 prk kidneypapuja
timjamia, oreganoa, mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Ruskista jauhelihaa öljy-voi seoksessa, kunnes se on hieman ruskistunut. Lisää joukkoon paloitellut chilit, sipulit ja valkosipulit ja paista kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Lisää joukkoon sitruunan mehu ja pian perään tomaattimurske (mielummin esim. kuorittuja italialaisia tomaatteja), mustapippuri, timjami, sokeri ja suola. Keitä kokoon kunnes tomaattimurska on saostunut noin puoleen alkuperäisestä tilavuudestaan.

Kaada joukkoon myös pavut ja keitä vielä hetki. Lisää vielä oregano ja maun mukaan mahdollisesti basilikaa, meiramia ja suolaa. Tarjoa salaatin sekä leivän kera.

Resepti otettu täältä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: