Pashapulla

pashapulla-017

Pirkka-lehdestä löytyi tämmöinen herkullinen resepti, joka piti laittaa kokeiluun.. 😛

Ainekset:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa margariinia

Täyte
1/2 ps Pirkka rusinasekoitusta
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
1 tlk maitorahkaa
1 dl vispikermaa
2 kananmunaa + loput voitelumunasta
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/2 dl mantelirouhetta

Voiteluun
1 kananmuna

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 1/2 tuntia.

2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaivaa taikina tasaiseksi leivinpöydällä ja erota taikinasta 1/3 reunan nauhoja varten. Painele taikina vuokaan pohjan kokoiseksi levyksi.3. Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 75 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla.

pashapulla-007

pashapulla-0081

pashapulla-010

3. Hienonna rusinasekoitus terävällä veitsellä. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja puristapuolikkaasta mehu.

4. Sekoita rahkaan kerma, munat, sokerit, maissitärkkelys, mantelirouhe, rusinat, sitruunankuori ja -mehu. Voitele palmikkoreuna munalla ja sekoita loput munasta rahkaseokseen. Kaada täyte kohonneen pohjan päälle.

5. Paista pullaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30minuuttia, kunnes reuna saa väriä ja täyte hyytyy. Jos reuna tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna pullan jäähtyä ja irrota vuoasta.

pashapulla-015

Mainokset

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Daphnion
    Huh 08, 2010 @ 15:00:18

    Toi pashapulla on kyllä herkullista. Itsekin väsäsin semmosen viikonloppuna. Kiinnostais joskus kokeilla pullaa jollain erilaisella täytteellä. 🙂

    Eksyin ekaa kertaa blogiisi..ja taidanpa eksyä tästä lähin vähän useamminkin. 😀

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: