Algerialainen kana-couscous

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuminaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl cayannea
1 tlk säilöttyjä tomaatteja kuutioituna
2 porkkanaa viipaloituna
2 vartta selleriä pilkottuna
1 pieni kukkakaali pilkottuna
1 punainen paprika pilkottuna
1 keskikokoinen nauris pilkottuna
2,5 dl kanalientä
450g kananrintaa suikaloituna
1 keskikokoinen kesäkurpitsa viipaloituna
2,5dl vettä
2,5dl kokojyvä-couscousia
3 rkl persiljaa

Ruskista sipulia ja valkosipulia öljyssä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet.

Lisää tomaatit, porkkanat, selleri, kukkakaali, paprika, nauris ja kanaliemi.

Nosta lämpöä ja anna kiehua 15 minuuttia samalla sekoitellen.

Lisää kanat ja kesäkurpitsa, anna kypsyä 10 minuuttia. Lisää sekaan persilja.

Valmista couscous paketin ohjeen mukaan, erottele couscousit toisistaan haarukalla ja sekoita sitten kana-vihannes-seokseen. Tarjoile. 😛

Alkuperäinen resepti täältä.

Advertisements

4 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Arja
    touko 09, 2010 @ 10:01:00

    En ole koskaan Algeriassa syönnyt Cous cous jossa on valkosipulia. Valkosipulia laitetaan BERCOUSIIN joka myös keitetään kattilasa. Cous Cous keitetään hoyryttämälä.

    Vastaus

    • pinja85
      touko 09, 2010 @ 17:34:50

      Mä en ole koskaan Algeriassa ollut, joten en tiedä miten homma siellä pelittää.. 😉 Otin tän resetin vaan suoraan yhdeltä nettisivulta mihin oli kerätty algerialaisia reseptejä..:)

      Vastaus

  2. Marjo Mekci
    Lok 10, 2012 @ 01:40:26

    Olen syönyt couscousta Algeriassa kymmeniä kertoja, sekä miehen kotona,sukulaisissa,häissä ja hautajaisissa.Meillä höyrytetään couscouskattilassa couscous.Kastike voi vaihdella.Olemme tehneet kastiketta,jossa on porkkanaa,perunaa,kesäkurpitsaa ja valkoisia papuja ja kanaa.Tämä on varmasti hyvä ohje,joka on Pinjan ohje.Algeriassa keitetään paljon kaasuhellalla tai puuliedellä.Couscousta syömme isolta puuvadilta perheessä ja meillä on omat lusikat.viinirypäle on hyvä jälkiruoka couscousin kanssa.Vihreä couscous ei kelpaa
    algerialasille,vaan sen pitää olla valkoista.Hienoa, että löytyi algerialasia ruokaohjeita, joita löytyy lähinnä vain kotona olevasta ranskankielisestä kirjasta.Suosittelen kokeilemaan muutakin pohjois-afrikkalaista ruokaa.Tunisialainen salaatti on yksi suosikeistani.Se löytyi ruokailemalla tunisian matkoilla paikallisissa
    ravintoloissa.T:MARJO.

    Vastaus

    • pinja85
      Lok 10, 2012 @ 14:37:21

      Joo, tiedän, että couscous yleensä höyrytetään…..sillon kun postasin tämän reseptin, en omistanut vielä couscousieria, joten piti käyttää kaupan pikacouscousia.. reseptin alaosassa on linkki alkuperäiseen reseptiin; en siis ole muokannut sitä mitenkään omanlaiseksi vaan kopsannut suoraan otsikoineen. Pahoittelen, ettei tämä nyt ole näköjään sitä ehtaa kamaa.. 😉

      Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: