Tamiah

* 450g kikherneitä
* vettä
* 4 valkosipulin kynttä
* 2 sipulia
* 1,25 dl tuoretta korianteria pilkottuna
* 1 vaalea sämpylä
* 2 rkl jauhoja
* 1 kananmuna
* 1 tl suolaa
* 1 tl pippuria (yleensä valkopippuria)
* 1 tl korianterin siemeniä (murskattuna)
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl seesaminsiemeniä
* öljyä paistamiseen

Liota kikherneitä vedessä ainakin kolme tuntia (tai käytä kaupan ns. valmiita kikherneitä). Keitä kunnes ovat kypsiä ja soseuta tehosekoittimella valkosipulin, sipulin ja korianterin kanssa.

Upota sämpylä veteen ja anna pehmetä siinä kunnes sen pystyy helposti mössäämään käsin. Lisää jauhot ja sekoita.

Lisää jauho-sämpyläseos kikherneseokseen.

Sekoita, lisää kananmuna, suolaa, pippuria ja korianterin siemeniä. Anna seistä noin 15 minuuttia.

Lisää leivijauhe ja sekoita.

Muotoile taikinasta ovaaleita tai litistetyn makkaran muotoisia möykkyjä ja painele päälle vähän seesamin siemeniä.

Uppopaista öljyssä ja tarjoile sellaisenaan.

Videoitu resepti löytyy täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: