Toscanalainen papupata broilerinfileillä

Tämä ruoka on sukua sakealle, lähes muhennosta muistuttavalle toscanalaiselle papukeitolle, ribollitalle. Ribollita tarkoittaa uudelleen keitettyä, ja ruoka maistuukin erinomaiselta lämmitettynä.

* 4 dl kuivattuja valkoisia papuja
* vettä
* 4 rkl oliiviöljyä
* 2 porkkanaa
* pala selleriä tai pari lehtisellerin vartta
* 300 g kurttu- tai keräkaalia
* (hiukan lehtikaalia)
* 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
* tai 2-3 kuorittua tomaattia
* pala purjoa
* 2 murskattua valkosipulin kynttä
* vettä tai lihalientä
* suolaa
* mustapippuria 1/2-1 tl timjamia
* 3-4kpl broilerinfileitä

1. Liota papuja runsaassa kylmässä vedessä 8-10 tuntia. Pane valutetut pavut sitten kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin tunti. Valuta pavut. (Voit soseuttaa osan pavuista pieneen tilkkaan keitinvettä, jos haluat ruuasta muhennosmaista.)

2. Puhdista kasvikset. Leikkaa porkkanat viipaleiksi, selleri kuutioiksi, kaali suikaleiksi ja purjo renkaiksi.

3. Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset tomaattia ja purjoa lukuun ottamatta. Kääntele niitä miedolla lämmöllä öljyssä viitisen minuuttia. Lisää sitten murskattu valkosipuli, säilötyt tomaatit tai kuutioidut tuoreet tomaatit sekä pavut ja tarvittaessa tilkka vettä tai lihalientä. Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla ja timjamilla.

4. Lisää soossin päälle marinoimattomia broilerinfileitä ja mausta yrttisuolalla ja timjamilla. Hauduta ruokaa kannen alla puolisen tuntia eli kunnes se on kypsää. Lisää kypsymisen loppupuolella purjo. Tarkista maku ja tuo tarjolle leivän kanssa. Italiassa ruuan pinnalle valutetaan pöydässä vihreää vahvanmakuista extra virgin -oliiviöljyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: