Lindströminpihvit

Ruokalajin syntyhistoriaan on olemassa kahdenlaista tarinaa:
Toinen tarina kertoo, että ruokalajin keksi tukholmalainen Maria Kristiina Lindström 1800-luvulla Regeringsgatanilla Tukholmassa. Hän valmisti mureketaikinan, josta valmisti pihvejä. Hän lisäsi taikinaan punajuurta, joka toi makua ja väriä.

Toinen tarina kertoo pietarilaissyntyisestä suomalaisesta luutnantista Henrik Lindströmistä. Hän oli vuonna 1862 istunut ravintolassa ja pyytänyt tarjoilijaa tuomaan seurueelle raa’asta sisäpaistista tehdyn pihvin, joka sisältäisi hienonnettua sipulia, kaprista ja punajuurta.

* 250 g etikkapunajuurta raasteena
* 2 sipulia raasteena
* 3-4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
* 1 rkl hienonnettua kaprista
* 500 g naudanjauhelihaa
* 2 munaa
* 1-2 tl suolaa
* mustapippuria

1.Sekoita aineet huolellisesti keskenään ja vaivaa taikinaa niin, että rasva alkaa irrota astian reunoille. (Mä sekoitin ensin kaikki aineet, paitsi lihan tehosekoittimessa ja sekoitin sitten sen lihaan).

2.Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile kostutetuin käsin pihveiksi.

3.Paista öljytyllä pannulla molemmilta puolin, kunnes pihvit ovat kypsiä. Tarjoa perunasoseen ja sipuli-paprikahöystön tai paistettujen sipulirenkaiden kanssa.

(Itse unohdin ostaa perunamuussin ainekset, joten tehtiin pastaa..) :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: