Somalialaista riisiä lihakastikkeella

Riisi

5dl basmatiriisiä huuhdeltuna
2 rkl öljyä
2 kanaliemikuutiota
7,5dl vettä tai kanalientä
2 kanelitankoa
5 kokonaista kardemummaa
5 neilikkaa
suolaa maun mukaan (riippuen onko laittanut kanalientä vai vettä)

1. Lämmitä öljy kattilassa, lisää kanaliemikuutiot ja hajoita ne öljyyn.
2. Lisää riisi ja sekoittele minuutin ajan ja kaada päälle öljyä.
3. Lisää kanaliemi/vesi ja anna kiehahtaa.
4. Laske lämpötila todella alhaiseksi (esim. 2 jos on 1-6) ja peitä kannella.
5. Keitä noin 20 minuuttia, tai kunnes riisi on kypsää.

Lihakastike
350g naudanlihaa pieninä paloina
1 rkl öljyä
1 rkl Hoisin-kastiketta
1 kanaliemikuutio
1,5 dl vettä
1 tl valkosipulia murskattuna
½ vihreä paprika tai kaksi kevätsipulia

1. Lämmitä öljy kattilassa, lisää naudanlihat ja ruskista 2 minuuttia.
2. Lisää valkosipulimurska ja kanaliemikuutio. Sekoittele 2 minuuttia.
3. Lisää vesi ja peitä kannella.
4. Kun suurinosa nesteestä on haihtunut, lisää Hoisin-kastike (ja haluttaessa vihreän paprikan pienet palat).
5. Kypsennä viiden minuutin ajan alhaisella lämmöllä.
6. Tarjoile riisin päällä. Leikkaa päälle kevätsipulipaloja, jos et käyttänyt vihreää paprikaa. Tarjota voi myös banaania.. 😉

Advertisements

5 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Amira
    Kes 11, 2012 @ 23:15:52

    Salam aleykum 🙂
    Mua kiinnostais tietää ton banaanin tarinasta jotain! Tosi monet somalialaiset ystävät syö banaania oikeesti ihan kaiken kanssa, ja heiltä kun oon kysynyt niin ovat vaan sanoneet että se on tosiaan vanhemmilta opittu tapa joka on monilla somalialaisilla verissä. Osaatko sanoa että mistä johtuu omasta mielestäni oudolta tuntunu banaanin syöminen kaiken kanssa?

    Vastaus

  2. hanna
    Kes 13, 2012 @ 19:27:23

    Eikös noi naudanlihasuikaleet jää sitkeiksi noin lyhyellä keittoajalla? Mulla ainakin on yleensä sellasta (naudan paistia) joka pitää hauduttaa kauan että murenee….mitä lihaa olet käyttänyt tässä? 🙂

    Vastaus

  3. pinja85
    Kes 13, 2012 @ 22:10:40

    No siis tässähän ei ole keittoaikaa edes määritelty.. lukee, että ”Lisää vesi ja peitä kannella. Kun suurinosa nesteestä on haihtunut, lisää Hoisin-kastike (ja haluttaessa vihreän paprikan pienet palat).”. Eli en ole nyt ottanut aikaa milloin neste on haihtunut, mutta se on ollut ihan sopiva kypsennysaika. Lihathan ei ole suikaleita vaan palasia (eli suikaleen voi pilkkoa 2-3 osaan). Olen käyttänyt niin naudan paistia kuin naudan ulko- ja sisäfilettä.. milloin mitäkin. 😀

    Vastaus

  4. Nuura
    Maa 07, 2014 @ 17:26:55

    Tätäkin on tullut kokattua ja hyvää oli. Toi lihakastike hoisinkastikkeella on tosi helppo ja herkullinen. Ennen käytin vain kiinalaisessa ruoassa, mutta toimii todella hyvin näin somaliversionakin. Naminami! Itse muuten keitän ensin lihaa puolesta tunnista tuntiin jos haudutusaika lyhyempi paistinpannulla.Itse taisin hauduttaa tätä kastiketta ainakin tunnin. 😉

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: