M’hanncha

Käärme eli arabiaksi m’hanncha on Marokon kuuluisin perinteinen makea ruoka. Tämä spiraalin muotoinen leivonnainen on vaikuttavan näköinen ja maistuu taivaalliselta. Rapean, voilla sivellyn filotaikinan täytteenä on mantelitahnaa, joka on maustettu kanelilla ja appelsiininkukkavedellä. Tarjoa m’hanncha jälkiruoaksi tai iltapäivän välipalaksi minttuteen kanssa.

100 g kuorittuja manteleita
300 g jauhettuja manteleita
50 g tomusokeria
100 g kidesokeria
120 g sulatettua voita
1 – 2 tl jauhettua kanelia
1 rkl appelsiininkukkavettä (voit myös käyttää tosi laimeeksi blandattua appelsiinimehua, mutta ei ole läheskään yhtä hyvä kuin the real thing.. 😉 )
4-5 filotakinalevyä
1 munankeltuainen

Pinnalle:
tomusokeria
jauhettua kanelia

Paista kokonaiset mantelit pienessä määrässä voita kullanruskeiksi ja survo ne huhmarissa karkeita korppujauhoja muistuttavaksi rouheeksi.

Yhdistä kulhossa mantelirouhe, jauhetut mantelit, tomusokeri, kidesokeri, voi, kaneli ja appelsiininkukkavesi.
Muovaa seos käsin sileäksi tahnaksi. (Mä tosin sekoitin sen koneella) 🙂
Nosta seos peitettynä jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Avaa filotaikinalevyt, mutta pidä ne päällekkäin kuivumisen estämiseksi.
Sivele päällimmäisen levyn pintaan hiukan voisulaa. Ota mantelitahnasta kokkareita ja muovaa ne pitkulaisiksi ohuiksi pötköiksi.

Asettele pötköt peräkkäin päällimmäisen filotaikinalevyn pitkälle sivulle, kääri filotaikina peukalonpaksuiseksi rullaksi täytteen päälle ja käännä päät sisään, niin että täyte ei pursua ulos. Täytä samalla tavoin loputkin filotaikinalevyt, kunnes kaikki täyte on käytetty.

Voitele iso pyöreä paistovuoka tai iso uunipelti.
Nosta yksi filokäärö molemmin käsin ja työnnä sitä varovasti molemmista päistä haitarin tapaan, niin että taikina ”lepää” ja kieputa se sitten vuoan tai pellin keskelle kierukaksi.
Kierrä loput filokääröt samalla tavoin toinen toisensa perään siten, että ne ovat tiiviinä spiraalina kuin kerälle kiertunyt käärme.

Sekoita munankeltuaiseen tilkka vettä ja voitele taikina keltuaisseoksella.
Paista leivonnaista uunissa 30 – 35 min., kunnes sen pinta on rapea ja hiukan ruskistunut.
Ripottele vastapaistetun leivonnaisen pinnalle runsaasti tomusokeria ja koristele kärryn puolaa muistuttavilla kaneliraidoilla.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. amina
    Lok 01, 2015 @ 19:50:19

    Teen itse sellaisella ohjeella missä tulee sisälle tahna:voi,tomusokeri,kananmuna,ruusuvesi,pistaasioita murskattuna, appelsiinikuorta,ruusuvettä,mantelijauho (missä 1rkl normi vehnäjauhoja)hieman sitruunakuoriraastetta.

    Vastaa

  2. Nuura
    Hel 07, 2016 @ 10:28:55

    Tää on tosi hyvää ja helppo tehdä. Reseptiä on kutsuilla pyydetty. 🙂 Kandee vain laittaa pötkylät tiiviisti kiinni, ettei sisältö tursua paistettaessa.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: