Prinsessa Ruusunen-kakku

Ainekset:
2 x kaakao-kääretorttupohja
mansikkatäytettä (mutta mansikoita kaksikertainen määrä)
500g mansikkasurvosta (en lisännyt yhtään sokeria)
Sokerikreemiä (käyttäen mansikkatomusokeria)
1 pkt (250g) vaaleanpunaista sokerimassaa
1 pkt valkoista marsipaania
keltaista, sinistä, ruusunpunaista ja ihonväristä elintarvike-/pastaväriä
5dl kermaa (joka jaetaan osiin ja värjätään)
vaniljakreemijauhetta

Ensin tein kaksi pellillistä kääretorttupohjaa ja leikkasin siitä ympyröitä kakkuvuokaa apuna käyttäen. Yhdestä pellillisestä saa leikattua kaksi kerrosta (yhden kokonaisen ja yksi pitää koota osista).

Sitten tein mansikkatäytettä, jota laitoin kahteen ensimmäiseen väliin ja kolmannen kerroksen täytin mansikkasurvoksella.

Tein mansikka-sokerikreemin ja päällystin sillä kakun ja heitin jääkaappiin jähmettymään.

Sitten siirryin marsipaanikoristeiden tekoon. Ensimmäinen projekti oli prinsessa Ruusunen. Olin printannut netistä sopivan kokoisen kuvan, jonka printtasin paperille ja piirsin sitten leivinpaperin läpi elintarviketussilla. Sitten kaulin marsipaanilevyn tarpeeksi isoksi ja painoin leivinpaperilla olevan piirroksen sitä vasten, jolloin kuva tarttui marsipaaniin. Sitten maalasin kuvan elintarvike- ja pastaväreillä. Lopuksi leikkasin kuvan irti ja maalasin vielä reunat.

Sitten tein vähän eri kokoisia marsipaanikukkia, jotka maalasin sinisellä, punaisella ja keltaisella. Jätin kaikki koristeet yön yli leivinpaperin päälle kuivumaan. Tein myös ruusuja sokerimassasta.

Sitten kaulin sokerimassan ja leikkasin siitä ympyrän muotoisen palan, jonka laitoin kakun päälle.

Siirsin prinsessa Ruususen sokerimassan päälle.

Sitten vatkasin kerman, jonka sekaan lisäsin desin verran vaniljakreemijauhetta, jotta se kovettuisi paremmin. Sitten jaoin kerman osiin ja värsin yhdestä fuksian väristä ja yhdestä vaaleanpunaista ja kolmannen jätin valkoiseksi, ja eiku purosttelemaan.. 🙂

Sitten vielä koristekukat päälle ja valmista tuli!

Mallin tälle kakulle otin täältä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Saara
    Maa 06, 2010 @ 22:45:57

    Tiesitkö, että monet väriaineet, lisäaineet, ovat terveydelle haitallisia. Muuten on mukava, että on värikäs kakku, taidolla tehty.
    Lisää tietoa esimerkiksi kirjoista: Hyvä paha lisäaine ja Petos lautasella

    Vastaa

    • pinja85
      Maa 07, 2010 @ 09:06:50

      Joo tiedän kyllä. Mutta tämmöisiä kakkuja tulee syötyä sen verran harvoin, etten ota siitä huolta (varsinkaan, kun ei siitä itse syö kuin palan tai kaksi)…eri asia jos elämä olisi viikottaista mässäilyä värjätyillä kakuilla.. 😉 Kiitos kommentista. 🙂

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: