Kesäkurpitsa-kukkakaalisalaatti

Kukkakaali ja kesäkurpitsa ovat Marokossa suosittu yhdistelmä, jota tarjotaan salaateissa ja grillivartaissa ja lisätään couscousiin ja tagineihin.

1 kukkakaalin kukinnot
2 kesäkurpitsaa paksuiksi viipaleiksi tai tikuiksi leikattuna
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 – 3 murskattua valkosipulinkynttä
nippu persiljaa hienoksi silputtuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Koristeluun:
1 tl paprikajauhetta

Kuumenna n. puolet oliiviöljystä paksupohjaisessa pannussa ja ruskista kesäkurpitsat molemmin puolin.
Valuta viipaleet talouspaperin päällä.

Höyrytä kukkakaali pehmeäksi, 7 – 10 min.

Murskaa kukkakaali lämpimänä kulhossa ja sekoita siihen loput oliiviöljystä, puolet sitruunamehusta ja valkosipuli.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja persilja sekä loput sitruunamehusta ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Ripottele pinnalle paprikajauhetta.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: