Briouat

Marokossa nämä helppotekoiset suolaiset pasteijat tunnetaan nimellä briouat. Niiden täytteenä käytetään jauhettua lampaan- tai naudanlihaa tai yrtein maustettua pinaattia tai juustoa. Pasteijat tehdään aina sikarin tai kolmion muotoon, ja täytettä voidaan vaihdella oman maun mukaan. Täytteet voi valmistaa etukäteen, mutta taikinalevyt on parasta ottaa esille vasta leipomishetkellä, jotta ne eivät kuivu.

8 quarka tai filotakinalevyä
auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen

Fetajuustotäyte:
450 g fetajuustoa
4 munaa
nippu tuoretta korianteria hienona silppuna
nippu persiljaa hienona silppuna
nippu minttua hienona silppuna

Naudanlihatäyte:
1 – 2 rkl oliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
2 rkl pinjansiemeniä
1 tl ras el hanout-mausteseosta
200 g paistijauhelihaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Pinaattitäyte:
50 g voita
1 hienonnettu sipuli
250 g tuoretta pinaattia keitettynä, valutettuna ja silputtuna
nippu tuoretta korianteria hienona silppuna
ripaus raastettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kanatäyte:
400g broilerinsuikaleita
1 sipuli silputtuna
½ rkl inkiväärijauhetta
½ tl valkopippuria
½ tl mustapippuria
1 kanelitankoa
½ tl sahramia
1/4 tl kurkumaa
1 tl suolaa
½ dl kasviöljyä
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria

Täytteiden valmistus:

Fetajuustotäyte:
Murenna fetajuusto kulhossa haarukalla ja vatkaa joukkoon kananmunat ja silputut yrtit.

Naudanlihatäyte:
Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää sipuli ja pinjansiemenet ja kuullota, kunnes seos on saanut hiukan väriä. Hämmennä seokseen ras el hanout. Lisää jauheliha ja ruskista n. 15 min. Mausta suolalla ja pippurilla ja jäähdytä seos.

Pinaattitäyte:
Keitä pinaatit. Valuta ja pilko pieneksi. Sulata voi pienessä paksupohjaisessa kasarissa. Lisää sipuli ja kuullota se miedolla lämmöllä pehmeäksi, n. 15 min.
Hämmennä sipulin joukkoon pinaatti ja korianteri. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla ja jäähdytä seos.

Kanatäyte:
Paista sipulit ja kanat pannulla. Lisää mausteet. Kun kanat on kypsiä, siirrä pois levyltä ja lisää korianterisilppu täytteen sekaan.

Levitä ouarka- tai filotaikinalevyt työtasolle. Leikkaa levy leveyssuunnassa neljään osaan.
Lusikoi hiukan täyteseosta ensimmäiselle taikinasuikaleelle itseäsi lähinnä olevaan päähän.
Taita taikinalevy molemmista reunoista täytteen päälle, niin että täytettä ei pääse valumaan päistä, ja kääri taikinalevy täytteen ympärille itsestäsi poispäin tiiviiksi sikariksi TAI kääntele siitä kolmio, kuten tässä videossa.


Kun olet käärinyt melkein koko taikinasuikaleen, sivele taikinan reunoihin vettä liimaksi, jotta sikari pysyy koossa.

Peitä briouat kostealla liinalla sitä mukaa kuin saat ne valmiiksi.

Kuumenna auringonkukkaöljy uppopaistamista varten 180-asteiseksi, niin että kuivahtanut leipäkuutio ruskistuu siinä 30 – 45 sekunnissa.

Lisää briouat öljyyn useassa erässä ja paista keskilämmöllä kullanruskeiksi. Valuta sikarit/kolmiot talouspaperin päällä.

Tarjoa lämpiminä.

Tämän ja usean muun marokkolaisen reseptin bongasin täältä.

Advertisements

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Nuura
    Maa 10, 2014 @ 22:41:45

    Nämä ovat herkkkua. Tein pinaattiversioita sikarina, kun soossista tuli liian löysää kolmioihin.Ehkä purkkipinaatti toimisi tuoretta paremmin.Laitoin myös aurajuustoa, jota oli laitettu Kallion marokkolaisessa ravintolassa niihin.Hmm…Pikkasen maku puski yli, mutta hyviä oli, kuin useamman söi putkeen. 😉

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: