Mantelijäätelö

Lumimainen mantelijäätelö on arabivaltakunnan tarunomainen ja ikivanha kulinaarinen herkku, joka on omaksuttu persialaisilta. Tämä raikas moderni muunnelma on yhtä virkistävä helteisenä päivänä. Jäätelön voi valmistaa ja vatkata käsin, mutta todella tasaisen lopputuloksen saat vain jäätelökoneella.

150 g hienoksi jauhettuja manteleita
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
4 munankeltuaista
175 g sokeria
2 – 3 rkl appelsiininkukkavettä
2 – 3 tippaa manteliesanssia

Pane jauhetut mantelit, maito ja kerma kasariin ja kuumenna seos kiehuvaksi.

Vatkaa isossa kulhossa munankeltuaiset ja sokeri ja kaada kuumaan maito-kermaseokseen koko ajan vatkaten kunnes seos hiukan sakenee.

Varo kuumentamasta seosta liikaa, koska se juoksettuu alkaessaan kiehua.

Lisää seokseen appelsiininkukkavesi ja manteliesanssi ja jäähdytä seos.

Kaada jäähtynyt seos kulhoon tai pakasterasiaan ja pane jääkaappiin.
Siirrä kylmä seos pakastimeen.

Hämmennä seosta huolellisesti n. tunnin kuluttua, kun se on alkanut jäätyä reunoilta.
Pane jäätelö takaisin pakastimeen ja hämmennä sitä pari kolme kertaa, kunnes se on sileää ja hyvin sakeaa.
Pane se sitten vielä pakastimeen useaksi tunniksi tai yön yli.

Voit myös kaataa seoksen jäätelökoneeseen, joka huolehtii hämmentämisestä.

Ota jäätelö pakastimesta pehmenemään 10 – 15 min. ennen tarjoilua.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: