Mahsi (egyptiläiset täytetyt kasvikset)

6 pientä munakoisoa/kesäkurpitsaa
3 vihreää paprikaa
1 keltainen paprika
tomaattimehua tai tomaattimurskaa
öljyä
2 lihaliemikuutiota
suolaa, pippuria
täyte:
2,5 dl raakaa riisiä
250 g raakaa jauhelihaa
1 iso hienonnettu sipuli
3 hienonnettua tomaattia
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua tilliä
noin 0,5 dl öljyä
suola, pippuria

Huom! Mahsiin voit käyttää mielesi mukaan paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, perunaa tai tomaattia.

Koverra kasvikset. Täytettäväksi sopii parhaiten 8-12 cm pitkä ja 3-5 senttiä paksu munakoiso tai kesäkurpitsa, mutta Suomessa ne ovat yleensä kookkaampia.

Leikkaa kesäkurpitsasta kanta pois, kasta leikattu pinta suolaan ja koverra kesäkurpitsa. Suola estää kesäkurpitsaa halkeamasta avaamisen aikana. Laita koverretut munakoisot/kesäkurpitsat suolalla maustettuun veteen.

Kiehauta paprikat, kuori, poista kanta ja sisältä siemenet.

Jos käytät perunoita; Valitse samankokoisia kookkaita perunoita. Kuori ja koverra ne ja laita suolalla maustettuuun veteen, niin perunat eivät tummu. Pyyhi perunat kuiviksi ennen täyttämistä.

Sekoita täytteen ainekset.

Täytä kasvikset ilmavasti, sillä raaka riisi turpoaa kypsyessään. Laita täytetyt kasvikset vieri viereen täytetty puoli ylöspäin sopivaan kattilaan tai kasariin ja kaada kasvisten päälle tomaattimehua tai -murskaa. Lisää lihaliemikuutiot kuumaan veteen sekoitettuna. Nestettä saa olla padassa 2-3 senttiä.

Keitä kannen alla noin 30 minuuttia. Ruoka ei saa kiehua poristen, mutta lämpöä saa olla sen verran, että kasvikset hyvin kypsyvät höyryssä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. noor
    Elo 17, 2011 @ 20:40:22

    nami näytä hyvältä

    Vastaa

  2. Leila
    Sep 20, 2014 @ 19:10:39

    Tää oli niin hyvää.. Tosi saman makuista kuin Egyptissä sukulaisten tekemät vaikka he teki kaalista. Käytin kasvisliemikuutiota lihaliemikuutioiden sijaan. Kiitos reseptistä! Mistä löysit sen?

    Vastaa

    • pinja85
      Sep 22, 2014 @ 10:59:55

      🙂 tästä on niin paljon aikaa kun tämän reseptin bongasin, ettei ikävä kyllä ole enää mitään muistikuvaa, että mistä. Yleensä olen laittanut alkuperäisen linkin reseptiin, mutta tästä se tietty on unohtunut. 😦 Hyvä, että maistui!

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: