Uunibroileria

Tämä resepti on Snoobarin blogista!

Aineet:

1 keskikokoinen broileri tai 6-8 reisipalaa (maustamatonta)

1/3 lasia taatelisiirappia (käytin tummaa siirappia)

1/3 lasia oliiviöljyä

1/4 lasia soijakastiketta

tilkka vettä

5-6 siivuttua valkosipulinkynttä

½ kg pieniä sipuleita tai sipulinpuolikkaita

1 kg pieniä perunoita

1-2 rosmariinin oksaa tai n.1 rkl kuivattuja neulasia

muutama timjaminvarsi (tuore tai kuivattu)

1 tl karkeaa suolaa (käytin merisuolaa)

Paloittele broileri, puhdista, kuivaa ja laita kulhoon.

Valmista marinadi: Sekoita taatelisiirappi, oliiviöljy, soijakastike, valkosipulisiivut ja tilkka vettä ja kaada broileripalojen päälle. Kierrätä palat kauttaaltaan marinadissa ja jätä imeytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuori perunat ja sipulit ja levitä öljytylle uunipellille. Paista 225 asteessa 15 minuuttia. Alenna lämpö 200 asteeseen ja lisää broileripalat ilman lientä. Aseta päällimmäiseksi rosmariinin oksa ja tinjamin varret sekä sirottele päälle suolaa.

Paista 20 minuuttia, käännä perunat ja paista toiset 15-20 minuuttia kunnes koko annos saa syvän ruskean värin.

————————————————————————–
Mä tein tästä pikaversion, sillä en antanut marinoitua kuin ehkä puoli tuntia ja heitin broilerin palat pellille marinadin kanssa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: