Porkkana-ananas-sitruuna-mehu

*1 kg porkkanoita
*1-2 sitruunaa
*1 ananas (tai litra ananastäysmehua)
*hedelmäsokeria tai sokeria
*1 l vettä

1. Lisää 5 dl vettä emali- tai teräskattilaan ja laita kattila levylle kuumenemaan. Raasta porkkanat kattilaan karkeana raasteena (voi myös paloitella, mutta silloin keittämisaika on pitempi). Puolita sitruuna(t), poista siemenet ja kuoret ja heitä sitruuna(t) porkkanoiden joukkoon. Jos käytät ananasta, paloittele se myös ja heitä kattilaan (täysmehua käyttäessä se lisätään porkkanamehuun prosessin loppuvaiheessa). Suosittelen käyttämään oikeaa ananasta, silloin lopputulos on ehdottomasti paras! Mulla nyt ei vaan sattunut olemaan ananasta…vain jotain kämästä Lidlin ananasmehua (jos teet mehusta, käytä esim. Rybb & Deckerin mehua). 😉

2. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia (kunnes porkkanat vaalentuneet huomattavasti) ja vesi on haihtunut suurimmalta osin.. lisää 5 dl vettä ja anna kiehahtaa uudelleen.

3. Siivilöi mehu. Mä laitan aina lavuaariin muovikulhon ja sen päälle lävikön. Saat kirkkaan mehun käyttämällä sideharsokangasta (mulla on ikivanha puuvillakankaan pala tätä hommaa varten keittiössä, jonka pesen aina käsin).

Käännä kankaan reunat ainesten päälle ja purista kaikki mehut ulos. Mehu on tulikuumaa, joten apuna voi käyttää myös lastaa tms

4. Mittaa muovikulhossa oleva mehu kattilaan. Lisää 300-500g sokeria mehulitraa kohti. HUOM! Tämä sokerimäärä pätee jos ei käytä valmismehua tähän.. (mulla tuli mehua 6,5 dl ja laitoin hedelmäsokeria vain 1 rkl, mutta hedelmäsokeri onkin makeampaa kuin tavallinen sokeri). Kiehauta ja kuori vaahto pinnalta. Anna mehun jäähtyä hetki ja sekoita siihen ananastäysmehu.

5. Pullota mehu.

Jätä kommentti