Kaalikääryleet

1 iso kaali
suolaa
700 gr jauhelihaa
1 pussi sipulikeittoainesta
1 muna
maustepippuria
1-2 dl kaalinkeittolientä
1-2 dl kermaa
1-2 dl keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita
siirappia
voita
kasvislientä

1. Koverra kaalista kanta pois ja laita kaali kokonaisena isoon kattilaan, jossa on kevyesti suolattua vettä kiehumassa.

2. Anna kuplia rauhallisesti ja poista lehtiä, kun ne hieman pehmiävät. (Tässä hommassa tosin polttaa helposti näppinsä, joten minä otin kaalin välillä kattilasta pois leikkuulaudalle ja poistin kaalinlehtiä siinä, sitten heitin kaalin takaisin kattilaan taas vähäksi aikaa..)

3. Laita sipulikeittoainekset nesteeseen hetkeksi turpoamaan.

4. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulikeittoaines, muna, pippuria, keitetyt suurimot ja tuoretta sipulisilppua jos haluat.

5. Lisää nestettä tarpeen mukaan, että saat notkean taikinan.

6. Laita kaalinlehti laudalle ja haluamasi määrä jauhelihaa päälle.

7. Kääri kääryleitä ja asettele ne voidellulle uunipellille.

8. Laita nokare voita jokaisen kääryleen päälle ja siirappia ohuina noroina.

9. Paista alkuun 200 asteessa, että kääryleet saavat hiukan väriä.

10. Käännä kääryleitä ja lisää toisellekin puolelle siirappia ja kaada uunipellin pohjalle vähän kasvislientä.

11. Alenna lämpöä 170 asteeseen ja anna muhia käännellen silloin tällöin.

12. Kun kääryleet ovat kypsiä, nosta ne tarjoiluastiaan.

13. Pellillä olevasta liemestä saat oivan kastikkeen kun lisäät siihen kermaa ja lasillisen veteen sekoitettua vehnäjauhoa.

14. Tarjoa kääryleet puolukkahillon ja perunamuussin kera.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: