Ayam Goreng Kremes (Paistettu kana rapealla tiristetyllä taikinalla)

Ainekset:
1 kokonainen kana paloiteltuna (minä käytin kolmea kanankoipea)
3 limen lehteä (kaffir-lehtiä)
3 laakerinlehteä
1 pala Galangalia (Galangal muistuttaa ulkonäöltään inkivääriä, mutta on väriltään vaalea ja hieman punertava. Sen maku on hieman pistävä. Sitä käytetään samoin kuin inkivääriä, eli juurakko kuoritaan ja murskataan.)

Mausteet:
6 salottisipulia
6 valkosipulin kynttä
1 rkl korianterijauhetta
1 tl mustapippuria
1 pieni pala inkivääriä
1 tl kuminaa
ripaus kurkumaa
2 rkl suolaa

Kremes:
2,5dl kanalientä
1dl riisijauhoja
1 kananmuna
2,5dl vettä

1. Aseta kanat isoon kattilaan (tai wokkipannuun) ja lisää kanojen päälle kaikki ainekset ja mausteet. Keitä, kunnes kanat ovat kypsyneet (kääntele välillä). Poista liemi.

2. Paista kanoja kunnes ovat kellertäviä (tai rusehtavia, jos tykkäät rapsakasta pinnasta).

3. Sekoita kaikki ”Kremesin” ainekset. Kuumenna öljyä kattilassa. Laita pari ruokalusikallista taikinaa kiehuvaan öljyyn ja uppopaista kunnes ovat kellertäviä. Nosta talouspaperille kuivumaan pienen lävikös avulla.

4. Tarjoile kana niin, että ripottelet tiristettyä taikinaa kanan päälle.

couscous-salaatti ei ole kovin aasialainen, mutta eipä se haittaa.. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: