Sabayah (hunaja-pähkinätäytteellä)

Sabayoita voi tehdä vaikka millä täytteellä.. mielikuvitus on rajana. Tässä muutama täyte-esimerkki: kesäkurpitsa-korianteri, kukkakaali, broileri, bataatti, kaali jne… Tällä kertaa ajattelin kuitenkin kokeilla jotain makeaa.. Ja koska olen varastoinut meille kauhean läjän saksanpähkinöitä, päädyin saksanpähkinä-hunaja-sabayoihin. 😛

Ainekset:
5dl vehnäjauhoja
1,5 dl saksanpähkinöitä murskattuna
3 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
reilu 2 dl vettä
öljyä

1. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa taikinaksi.

2. Jaa taikina neljään osaan ja käytä apuna jauhoja (taikina on aika tarttuvaa).

3. Peitä ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan tunnin ajaksi (mitä kauemmin taikinan antaa seistä, sitä helpompaa sitä on käsitellä).
4. Jauhota taikinapallot kevyesti ja litistä neliön/suorakulmion muotoisiksi levyiksi. Levitä päälle öljyä.

5. Taittele kuvien mukaisesti.

Taikinapötkö painellaan käsin pitemmäksi ja leveämmäksi..

8. Painele taitellusta taikinalevystä neliönmuotoinen leipä.

9. Lämmitä pannu keskilämöiseksi (mulla oli levy 4:lla) ja lisää pannulle öljyä.
10. Aseta sabaya pannulle ja paista noin 30 sekuntia, öljyä päältä ja käännä ympäri.

11. Painele lastalla sabayaa pannua vasten, jotta se kypsyisi hyvin myös sisäpuolelta.
12. Kun sabaya on valmis, aseta se talouspaperille jäähtymään.
13. Ja sitten herkuttelemaan! 😛

HUOM!: Näitä on hyvä pakastaa!! Pakasta sabaya ennen paistamista asettaen leivinpaperia niiden väliin…. Voit toki pakastaa myös paistamisen jälkeen, ei niille käy mitään ihmeempää.. 😉

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kunto Plus

%d bloggers like this: